Prins Charles eert overleden oprichter Pride of Britain Awards

Vorsten

2021-06-30 12:44:26

Prins Charles heeft een eerbetoon gebracht aan de overleden Peter Willis, oud-redacteur bij de Britse krant Mirror en oprichter van Pride of Britain Awards. Met die awardshow worden jaarlijks een aantal Britten in het zonnetje gezet die zich hebben ingezet voor een goed doel of iets zwaars hebben meegemaakt. Dinsdag werd bekend dat Willis op 54-jarige leeftijd is overleden.

“In de jaren dat ik Peter ken, ben ik altijd enorm onder de indruk geweest van zijn compassie voor jongeren”, schrijft de prins van Wales op zijn website. Willis werkte voor zijn Pride of Britain Awards ook geregeld samen met The Prince’s Trust, een organisatie van prins Charles die zich inzet voor jongeren tot en met dertig jaar.

“Hij was niet bang om de moeilijke verhalen te vertellen over jongeren die te maken heb gehad met drugs, dakloosheid of geestelijke gezondheidsproblemen”, aldus Charles, die Willis daarvoor bedankt in zijn bericht. Volgens hem heeft het vertellen van deze verhalen een blijvende positieve impact.

De oudste zoon van koningin Elizabeth betuigt verder steun aan de familie en vrienden van Willis. “Mijn oprechte deelneming voor het verlies”, schrijft hij.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana