Prins Charles bij herdenking David Frost

Vorsten

2014-03-13 15:28:00

LONDEN – Prins Charles heeft donderdag een herdenkingsdienst in Londen bijgewoond voor de bekende Britse journalist en tv-presentator David Frost (74), die vorig jaar overleed. Circa 2000 politici en bekendheden uit de showbizz waren naar de kerk Westminster Abbey gekomen voor de plechtigheid, berichtte de BBC. Onder hen waren Pippa Middleton (de zus van Catherine, hertogin van Cambridge), acteur Rowan Atkinson, model Lara Stone en ex-premier John Major.

De prins van Wales legde samen met de weduwe van Frost, Lady Carina Fitzalan-Howard, bloemen op een herdenkingssteen. Ook de drie zonen van Frost woonden de dienst bij. Zij lazen gedichten en gebeden voor. De Britse actrice Joanna Lumley, onder meer bekend van de tv-komedie Absolutely Fabulous, las een komisch sonnet.

Frost is bekend om zijn vele interviews, waaronder met alle Britse premiers sinds 1964. Ook is hij bekend om zijn uitgebreide interview met de afgetreden Amerikaanse president Richard Nixon over het Watergateschandaal. Hij overleed aan de gevolgen van een hartaanval die hij aan boord van het cruiseschip Queen Elizabeth had.


Meer Verenigd Koninkrijk