Prins Charles en Camilla wonen benefiet bij voor wilde dieren

Vorsten

2021-07-15 11:32:24

The Prince of Wales and Duchess of Cornwall meet Lily Cole (left)during the 'A Starry Night In The Nilgiri Hills' event hosted by the Elephant Family wildlife conservation charity at Lancaster House in London. Picture date: Wednesday July 14, 2021.

Prins Charles en zijn echtgenote Camilla hebben woensdagavond een benefietgala bijgewoond. De opbrengsten van het evenement gaan naar diverse organisaties die zich inzetten voor het behoud van dieren in het wild.

Het gala begon met een filmvertoning van The Year Earth Changed, een natuurfilm met de Britse bioloog David Attenborough als verteller. Prins Charles hield een korte speech waarin hij waarschuwde voor de toenemende versmelting van het dierenrijk en de mensheid.

Volgens hem is deze overlapping een van de oorzaken dat er steeds meer ziektes overspringen van dier naar mens, zoals het coronavirus. “Het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat het belangrijker is dan ooit om hier goed mee om te gaan”, aldus de 72-jarige zoon van de Britse koningin Elizabeth.

Het evenement vond plaats in London en was onderdeel van een grote campagne van een ngo waarmee onder andere aandacht wordt gevraagd voor het dreigende uitsterven van de olifant in het wild. De hertog en hertogin van Cornwall hebben zich al eerder ingezet voor de olifant. Zo hebben ze zelf ook vier levensgrote standbeelden van olifanten in hun achtertuin staan, die bij een tentoonstelling hoorden van dezelfde campagne.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana