Prins Charles gaat vader Philip enorm missen

Vorsten

2021-04-10 19:28:50

Prins Charles heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op het overlijden van zijn vader prins Philip. Hij zal zijn vader enorm missen, staat in een verklaring die namens de koninklijke familie is verspreid. Ook bedankt hij iedereen voor alle steunbetuigingen.

“Ik wil in het bijzonder zeggen dat mijn vader de afgelopen 70 jaar een bijzondere en toegewijde dienst heeft bewezen aan de koningin, mijn familie, het hele land maar ook voor het hele Gemenebest”, zegt Charles. “Zoals u zich kunt voorstellen, missen mijn familie en ik mijn vader enorm. Hij was een zeer geliefd en gewaardeerd figuur en ik denk dat hij diep geraakt zou zijn door het grote aantal mensen dat ons verlies en verdriet deelt.”

“Mijn lieve vader was een heel bijzonder mens die waarschijnlijk verbaasd zou zijn door alle ontroerende dingen die over hem gezegd zijn. Daar zijn wij, mijn familie, ontzettend dankbaar voor. Het zal ons sterken in deze bijzonder droevige tijd.”

Philip, de hertog van Edinburgh, overleed vrijdag op 99-jarige leeftijd. Hij wordt volgende week zaterdag begraven. Koningin Elizabeth heeft een periode van nationale rouw afgekondigd tot aan de uitvaart. De koninklijke familie zelf zal een rouwperiode van twee weken in acht nemen.


Meer Verenigd Koninkrijk