Prins Charles gastredacteur voor Country Life

Vorsten

11-11-2020 23:20:11

Prins Charles viert deze week zijn 72e verjaardag, en speciaal voor die gelegenheid heeft de prins van Wales een artikel geschreven voor het Engelse blad Country Life. Daarin staat de prins onder meer stil bij de coronacrisis.

De prins schrijft onder meer lovende woorden over de mensen op het platteland. “Wat duidelijk is geworden, is de kracht van onze samenleving. Vindingrijkheid, compassie en vastberadenheid om het juiste te doen. Nergens is dat meer duidelijk dan in onze plattelandsgemeenschap, waar mensen allang gewend zijn om op elkaar te letten.”

Ook biedt de crisis de mogelijkheid om in de toekomst beter voor de natuur te kunnen zorgen. “We hebben nu een kans die we niet moeten verspillen. We kunnen iets goeds halen uit deze crisis en, terwijl we alles weer opbouwen, ervoor zorgen dat we de natuur, onze planeet en kinderen en kleinkinderen onze prioriteit maken.”

Het is niet de eerste keer dat Charles gastredacteur is voor Country Life. In 2013 was hij ook al eens gastredacteur. Sindsdien is het een soort traditie geworden dat de prins voor zijn verjaardag een artikel schrijft voor het tijdschrift over leven op het platteland.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.