Prins Charles’ gebroken neus was geen ongeluk

Vorsten

04-01-2016 11:32:00

LONDEN – Als tiener liep prins Charles een gebroken neus op bij een rugbywedstrijd tussen scholieren. Het incident werd indertijd afgedaan als een ongelukje, maar dat blijkt niet waar te zijn.

Charles werd tijdens de wedstrijd belaagd door een medescholier op de strenge Schotse kostschool Gordonstoun die hem een lesje wilde leren, meldt Daily Mail. Volgens Graham Hadley, die ten tijde van het incident in 1966 op de school werkte, zei de jongen van tevoren al dat hij Charles te pakken wilde nemen.

“Hij wilde hem laten zien dat hij niet beter dan de rest was, alleen omdat hij van koninklijke komaf was”, aldus Hadley. “Hij sloeg toe toen Charles in een scrum stond.” Volgens Hadley waren ook zijn teamgenoten boos op de jongen die Charles een gebroken neus bezorgde.

De schooldirecteur zei indertijd dat de medescholier Charles per ongeluk had geraakt. Volgens Hadley kreeg hij instructies om de zaak in de doofpot te stoppen. Wie de boosdoener was, wil Hadley niet zeggen. Hij zou inmiddels overleden zijn.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.