Prins Charles: geen kennis van aantijgingen rond Fawcett

Vorsten

2021-09-07 12:21:08

Prins Charles zegt “geen kennis” te hebben van de aantijgingen aan het adres van zijn voormalig persoonlijke bediende Michael Fawcett. Zondag werd bekend dat Fawcett tijdelijk zijn taken heeft neergelegd als directeur van de liefdadigheidsorganisatie van prins Charles. Dit volgde op beweringen dat Fawcett zijn positie had gebruikt om een rijke Saudi-Arabische zakenman te helpen aan een koninklijke onderscheiding in ruil voor donaties aan de stichting.

De liefdadigheidsorganisatie van de prins van Wales is een onderzoek gestart naar Fawcett, die in 2018 directeur werd van de stichting. De oudste zoon van koningin Elizabeth zegt het onderzoek volledig te steunen.

Volgens Britse tabloids heeft Fawcett een deal gesloten met de zakenman in 2016, al voordat hij directeur werd. In ruil voor een gulle donatie aan de organisatie van prins Charles zou hij ervoor hebben gezorgd dat de Saudi-Arabische man geridderd zou worden. Michael Fawcett is de voormalig persoonlijke bediende van prins Charles en de twee zijn naar verluidt hechte vrienden. Ook werkte hij een tijdje als freelancer voor de prins en organiseerde hij evenementen, zoals het zeventigste verjaardagsfeestje van de hertogin van Cornwall.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig