Prins Charles geschrokken van radicalisatie

Vorsten

08-02-2015 09:45:00

LONDEN – Prins Charles is erg geschrokken van de mate waarin mensen via internet radicaliseren. Hij noemt dit fenomeen ‘alarmerend’ en ‘van grote zorg’. Dat vertelde de Britse prins in een interview met de BBC, dat zondagochtend werd uitgezonden.

De prins sprak zijn hoop uit dat ‘men bruggen kan slaan’ tussen de verschillende geloven. Ook uitte hij zijn ‘diepe bezorgdheid’ over het lot van de christelijke gelovigen in het Midden-Oosten. De prins is momenteel op bezoek in de regio. Dit weekend doet hij als eerste Jordanië aan waar hij te gast is bij koning Abdullah II.

De prins sprak over jonge mensen die radicaliseren. “Dit is een van mijn grootste zorgen. Ik denk dat de mate waarin het gebeurt, zeer alarmerend is. Zeker in een land als het onze waar we normen en waarden hebben waar we erg aan gehecht zijn. Je zou denken dat mensen die hier zijn geboren en hier naar school gaan, die normen en waarden omarmen. Het is angstaanjagend dat mensen zo radicaliseren door contact met iemand anders of via internet. Er staan zo veel gekke dingen online.”

Avontuur

De prins denkt de reden deels te weten. “Jonge mensen van een bepaalde leeftijd zoeken het avontuur en spanning op. Met mijn organisatie Prince’s Trust willen we alternatieven zoeken voor jonge mensen om iets zinvols te doen met hun energie en enthousiasme.”

Charles heeft ook een visie op de toekomst. “Het komt erop aan dat we harder moeten werken om bruggen te slaan tussen de geloven. We moeten onthouden dat de Heer ons heeft geleerd om onze buurman lief te hebben. Doe een ander niet aan wat je zelf ook niet wilt. We moeten andere mensen eerlijk en barmhartig benaderen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft