Prins Charles heeft boodschap over Paasfeest orthodoxe christenen

Vorsten

2021-05-02 21:15:15

Prins Charles heeft orthodoxe christenen een goed Pasen gewenst. Dat deed de Britse royal in een speciale boodschap op zijn website. Het orthodoxe paasfeest wordt zondag en maandag gevierd.

Charles schrijft met gedachten en gebeden bij de orthodoxe christenen te zijn in deze moeilijke tijd vanwege Covid-19. Volgens de prins worden christenen geconfronteerd met toenemende druk op hun welzijn door de impact van de pandemie. De royal laat weten dat Pasen een tijd van hoop is. “Het geloof zal altijd, zelfs als we ons in het diepst van onze wanhoop bevinden, de duisternis overwinnen.”

“Ook wil ik alle christenen die op plaatsen wonen waar ze worden vervolgd of benadeeld, en waar ze onder de meest uitdagende omstandigheden getuigen van hun geloof, verzekeren dat ze niet worden vergeten”, schrijft Charles.

“Het afgelopen jaar, en in de afgelopen weken, heb ik zoveel inspiratie en bewondering gehaald uit uw moed en medeleven en heb ik grote troost en vrede gevoeld in de volle wetenschap dat deze donkere tijden voorbij zullen gaan en nieuw leven zal terugkeren”, besluit Charles zijn boodschap. Daarmee lijkt hij te verwijzen naar het overlijden van zijn vader, prins Philip.


Meer Verenigd Koninkrijk