Prins Charles hielp Harry wel financieel na stap terug

Vorsten

2021-06-24 10:34:51

Prins Charles heeft zijn zoon prins Harry wel degelijk financieel bijgestaan na diens stap terug binnen het Britse koningshuis. Volgens Harry, die financieel onafhankelijk wil zijn, werd begin vorig jaar meteen de geldkraan dichtgedraaid toen hij vertrok naar de VS. Uit de verantwoording van de koninklijke familie over haar inkomsten en uitgaven blijkt echter dat Charles daarna nog geld heeft gegeven aan zijn jongste zoon.

De Britse troonopvolger heeft vorig jaar 4,5 miljoen pond uit zijn privé-inkomsten gegeven aan zijn zoons Harry en William. Volgens een woordvoerder van Clarence House ging het bedrag naar Harry en zijn vrouw Meghan om hen te helpen met de overgang naar hun nieuwe leven. De financiële steun is vorig jaar zomer gestopt, zegt de zegsman tegen tv-zender ITV.

Dat is een ander verhaal dan Harry eerder dit jaar schetste tijdens het veelbesproken interview met Oprah Winfrey. De prins zei toen dat zijn familie direct nadat hij had laten weten geen ‘senior royal’ meer te willen zijn, zijn toelage had stopgezet.

De hertog en hertogin van Sussex hebben er vorig jaar voor gezorgd dat de impact van de coronacrisis minder voelbaar was voor de Queen. Koningin Elizabeth heeft meer dan 10 miljoen pond aan spaargeld moeten gebruiken, maar dat bedrag was een stuk hoger geweest als Harry en Meghan niet de 2,4 miljoen pond voor de verbouwing van hun woning Frogmore Cottage hadden terugbetaald. Ook heeft het koppel nog huur voor de woning betaald. Beide bedragen hebben de financiële impact van de coronacrisis verzacht, aldus Michael Stevens, de financieel directeur van het Britse koninklijk huis.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana