‘Charles neemt leiding op Sandringham over’

Vorsten

29-12-2014 12:06:00

NORFOLK – Prins Charles krijgt meer te zeggen op het koninklijke landgoed Sandringham. The Daily Mail schrijft dat de Prins van Wales de leiding over het landgoed van zijn vader prins Philip heeft overgenomen.

Hiermee heeft Charles de taak om toezicht te houden op de akkerbouw, veeteelt- en fruitteeltbedrijven, wat onroerend goed en een groot park dat allemaal op het landgoed ligt. De 93-jarige vader van Charles zou afgelopen jaar hebben besloten om deze taak op zijn zoon over te dragen. Als er grote beslissingen op het landgoed genomen moeten worden, dan zal dit volgens de krant nog wel door Philip worden gedaan.

Charles neemt de laatste tijd al meer taken van zijn moeder koningin Elizabeth (88) over en nu komt daar volgens de Britse krant dus de leiding over het landgoed bij. The Daily Mail schrijft dat de beslissing van Philip, die nog in goede gezondheid is, gezien kan worden als een poging om minder koninklijke taken uit te voeren. Het Britse hof wilde tegenover de krant nog niet reageren op deze geruchten.

Meer Verenigd Koninkrijk