Prins Charles krijgt verjaardagszegels

Vorsten

2018-11-11 12:26:00

De Royal Mail heeft ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van prins Charles aanstaande woensdag een nieuwe serie van zeven postzegels uitgegeven. De serie wordt donderdag in omloop gebracht.

Op de voor binnenlands gebruik geschikte postzegel is Charles afgebeeld in luchtmachtuniform, geflankeerd door zijn zoons William en Harry. De voor de zegel gebruikte opname is eerder dit jaar in de tuin van Buckingham Palace gemaakt door Chris Jackson bij de viering van het eeuwfeest van de Royal Air Force.

Vader en zoons staan ook samen op een opname van 2004, gemaakt bij een polowedstrijd. Ook is er een postzegel met een foto van een duidelijk verliefde, elkaar stevig omarmende Charles en Camilla, een foto die het paar drie jaar geleden gebruikte voor hun kerstkaart.

De band met Schotland komt aan bod bij een plaatje dat is geschoten bij de Castle of Mey, en Wales is vertegenwoordigd met een foto van een schoolbezoek aan Llancaiach Fawr Manor in de buurt van Cardiff. De zevende zegel toont Charles in een meer formele pose.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig