Prins Charles krijgt zijn zin met eekhoorns

Vorsten

2015-01-04 09:04:00

LONDEN – Goed nieuws voor prins Charles. De royal klaagde vorig jaar over de grijze eekhoorns op zijn landgoed in Cornwall. Staatsbosbeheer in Groot-Brittannië heeft nu plannen ontwikkeld om het uitheemse diertje te bestrijden in gebieden waar er te veel van leven.

Grijze eekhoorns dragen een dodelijk virus bij zich en vormen daarmee een bedreiging voor de veel minder voorkomende, inheemse rode eekhoorn. Daarom is ruimen noodzakelijk, schrijft The Telegraph. De bedoeling is dat elk jaar tienduizenden grijze eekhoorns worden afgemaakt.

De grijze eekhoorns werden in 1876 uit Noord-Amerika overgebracht en hebben sindsdien veel schade aangebracht in de bossen. Ze knagen de schors van bomen en hebben een negatieve invloed op bosbehoud, biodiversiteit en duurzaamheid. In Groot-Brittannië leven naar schatting enkele miljoenen grijze eekhoorns, tegenover ongeveer 140.000 rode eekhoorns. Het lot van dat diertje gaat de prins wel aan het hart.

Een woordvoerder van de prins zei destijds in The Guardian: “De rode eekhoorn is zeer geliefd en een iconische nationale soort. Als beschermheer van de Red Squirrel Survival Trust ondersteunt de prins van Wales alle inspanningen om de rode eekhoorn te sparen en de afname van de populatie te keren.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig