Prins Charles na 34 jaar weer terug in supermarkt

Vorsten

2021-07-05 18:28:02

Prins Charles maakte maandag een trip down memory lane. De prins van Wales ging weer langs bij het hoofdkantoor van supermarktketen Iceland Foods, dat hij 34 jaar geleden opende. Het bezoek aan de jubilerende keten – Iceland Foods bestaat vijftig jaar – vormde de aftrap van Charles’ jaarlijkse Wales Week.

Charles begon het bezoek in een van de filialen van Iceland Foods, een keten die de nadruk legt op de verkoop van diepvriesproducten. Tijdens de rondleiding kreeg de prins van Wales alles te horen over de duurzaamheidsdoelen die de supermarktketen zichzelf heeft gesteld. Zo is het streven om in 2023 helemaal geen plastic verpakkingen meer te gebruiken. Om dat doel te halen heeft Iceland Foods onder meer geld gestoken in de ontwikkeling van tasjes zonder plastic. Ook die kreeg Charles te zien.

De Britse troonopvolger kreeg op het hoofdkantoor ook een kijkje achter de schermen. Zo sprak hij een aantal medewerkers van de winkelketens in de kantoorruimte, bezocht hij de keuken waar nieuwe producten worden ontwikkeld en nam hij een kijkje in het vrieshuis.

Charles begon maandag solo aan zijn Wales Week. Zijn vrouw Camilla voegt zich later bij hem.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana