Prins Charles neemt Camilla mee naar Griekenland

Vorsten

2021-03-19 19:42:39

Prins Charles neemt zijn vrouw Camilla mee naar Griekenland voor de viering van de tweehonderdste verjaardag van de onafhankelijkheid op 25 maart. Volgens Griekse media hoopt premier Kyriakos Mitsotakis er een grote happening van te maken, met ook de aanwezigheid van de presidenten van Rusland en Frankrijk.

De prins en de hertogin van Cornwall zijn door de Britse regering gevraagd om het bezoek te brengen. Het stel werd eerder al uitgenodigd door de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis. De feestelijkheden beginnen op woensdagavond 24 maart en eindigen op de 25e aan het einde van de dag.

De Grieken kwamen in 1821 in opstand tegen het Ottomaanse bewind dat het land al sinds het einde van de vijftiende eeuw controleerde. Ze kregen deels steun van de Europese grootmachten die elk zo hun reden hadden om de Ottomaanse invloed op de Balkan in te perken. De strijd om onafhankelijkheid duurde uiteindelijk tot 1832, maar de Grieken houden de begindatum van de opstand aan als hun onafhankelijkheidsdag.


Meer Verenigd Koninkrijk