Prins Charles onthult duurzame kledinglijn

Vorsten

12-11-2020 23:39:29

Prins Charles heeft donderdag zijn eigen duurzame kledinglijn onthuld. De kledinglijn, die werd ontworpen door studenten uit het Verenigd Koninkrijk en Italië, werd deels gefinancierd door de liefdadigheidsinstelling van de prins.

Charles liet weten onder de indruk te zijn van de vaardigheden van de ontwerpers. “Ik ben enorm onder de indruk van de inzet, ideeën en de visie van de ambachtslieden uit het Verenigd Koninkrijk en Italië”, aldus de prins. “Hopelijk hebben zij hier dingen geleerd over duurzame benaderingen voor het ontwerpen en maken van kleding, die zij in hun verdere carrière kunnen toepassen.”

De luxe kledinglijn bestaat in totaal uit achttien kledingstukken, waarvan tien voor vrouwen en acht voor mannen. Overigens komen de hoge prijzen van de collectie de prins wel op commentaar te staan. Het goedkoopste item uit de collectie kost namelijk 395 pond (zo’n 438 euro), en het duurste 1295 pond (zo’n 1438 euro).

Daarmee sluit de lijn wel aan op de duurzame mindset van de prins. Hij gelooft zelf heilig in het motto “koop eenmaal, koop goed”. Hij koopt zelf kledingstukken van goede kwaliteit die hij lang kan dragen, vertelde hij in Vogue. Dat lijkt Charles nu ook te hebben doorgevoerd in zijn kledinglijn.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord