Prins Charles prijst weerbaarheid van de jongere generatie

Vorsten

12-08-2022 11:42:03

Prins Charles is erg onder de indruk van hoe de jongere generaties omgaan met grote globale uitdagingen. Dat zei de oudste zoon van koningin Elizabeth in een videoboodschap ter ere van International Youth Day, een gelegenheid die hem “zeer nauw aan het hart ligt.”

“Gezien de tegenslagen waarmee ze worden geconfronteerd, is het opmerkelijk om te zien hoeveel veerkracht en ambitie jonge mensen blijven tonen in het licht van ongekende wereldwijde uitdagingen”, zei Charles. De prins wees onder meer op de coronapandemie, de wooncrisis en klimaatverandering.

“Ik wil graag iedereen bedanken die zich al inzet om jongeren over de hele wereld te steunen”, zei Charles aan het einde van zijn boodschap. “Maar bovenal wil ik mijn waardering uitspreken voor wat de jongere generatie kan bereiken. Het is belangrijk dat jullie weten dat jullie veerkracht wordt gerespecteerd en jullie vastberadenheid wordt bewonderd.”

De prins deed ook een oproep aan de rest van de wereld. “Omdat we nog steeds niet de volledige gevolgen kennen van deze turbulente periode voor de jongere generatie, is het tijd voor ons om samen te komen om de toekomstige beroepsbevolking van de wereld te ondersteunen.”

Meer Verenigd Koninkrijk