Prins Charles sympathiseert met klimaatbetogers

Vorsten

11-10-2021 10:46:08

Prins Charles heeft alle begrip voor demonstranten van organisaties als Extinction Rebellion die de straat op gaan voor klimaatverandering. De prins van Wales snapt de frustratie, maar vindt ook dat wegen blokkeren “niet helpt”.

Charles heeft “natuurlijk” sympathie voor klimaatactivisten, zegt hij in gesprek met de BBC. “Al deze jonge mensen hebben het gevoel dat er nooit iets gebeurt, dus het is logisch dat ze gefrustreerd zijn. Ik begrijp het volledig omdat niemand luistert terwijl hun toekomst wordt vernietigd.”

De prins zei ook dat hij begreep waarom actiegroepen de straat op gaan. “Ik begrijp de frustratie volledig. Maar het helpt niet, denk ik, om het te doen op een manier die mensen uit elkaar drijft. Het is moeilijk om de frustratie om te zetten in een manier die constructief is, in plaats van destructief.”

Op de vraag of de Britse regering genoeg doet om klimaatverandering tegen te gaan, wilde Charles vanwege zijn rol als troonopvolger geen antwoord geven. “Ik kan daar onmogelijk commentaar op geven.”


Meer Verenigd Koninkrijk