Charles trots op zijn Highgrove Gardens

Vorsten

2014-04-13 14:36:00

LONDEN – Prins Charles had al snel grootse plannen met de tuinen rondom Highgrove House in Gloucestershire, toen hij het landgoed kocht in 1980. Inmiddels zijn de Highgrove Gardens een begrip in Groot-Brittannië. In The Telegraph vertelt de Britse prins er dan ook vol trots over.

Al 34 jaar spendeert Charles veel tijd aan de tuinen rondom Highgrove House, een van de woningen van de prins en zijn echtgenote Camilla, hertogin van Cornwall. “Ik heb mijn hart en ziel in Highgrove gestopt en dat blijf ik doen zolang ik kan”, aldus Charles. Toen hij Highgrove kocht, stelde de tuinen nog maar weinig voor. Er stonden volgens Charles alleen een paar doornstruiken en er was geen enkel bloemetje te vinden. Maar dat maakte het voor de prins juist een uitdagend project. “Ik vond het een leuk idee om vanaf nul te starten.”

De prins ging aan de slag met ontwerpen en liet het stuk grond opnieuw opbloeien door er onder meer Britse appelsoorten te planten en een wilde bloemenweide in ere te herstellen. “Ik bedacht de structuur beetje bij beetje. Ik had nooit echt een masterplan. Uiteindelijk werkte ik het uit op de manier waarop ik dacht dat je door een tuin moest gaan. Ik wilde dat het een soort reis zou worden langs verschillende compartimenten.”

Bovendien duldt Charles geen chemicaliën in zijn tuinen en maakt hij enkel gebruik van natuurlijke meststoffen. “Ik vond het vreselijk, hoe meer ik erover nadacht. Het eindeloze gebruik van chemicaliën… het voelde onhoudbaar.”


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt