Prins Charles verwelkomt paleisbezoekers virtueel

Vorsten

2020-07-23 13:09:34

Koningin Elizabeth heeft donderdag de deuren van haar paleizen, de koninklijke stallen en kunstmusea na de maandenlange sluiting vanwege de coronacrisis weer open gegooid. De Queen deed dat overigens niet zelf. Ze heeft daar de Royal Collection Trust voor, dat namens haar de openstelling van paleizen en het behoud en beheer van onder meer de kunstschatten beheert.

Prins Charles was donderdag als voorzitter van de Royal Collection Trust ingeschakeld om in een videoboodschap bezoekers aan onder meer Windsor Castle, de Palace of Holyroodhouse en de Queen’s Gallery in Londen en Edinburgh “warm welkom te heten en een geweldig bezoek” te wensen.

Charles verzekerde iedereen dat er voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de visites ook veilig te maken. Zo moet vooraf worden gereserveerd en is het aantal bezoekers beperkt. Buckingham Palace, de grootste kaskraker van de Royal Collection Trust, blijft deze zomer evenwel gesloten. De bezoekersstromen zijn daar altijd zo groot, dat er binnen de coronarichtlijnen geen passende maatregelen te nemen waren. Ook Charles’ Londense residentie Clarence House gaat niet open.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt