Prins Charles vicebeschermheer wilde dieren

Vorsten

2014-03-06 11:36:00

LONDEN – De Britse prins Charles is benoemd tot de eerste vicebeschermheer van de Zoological Society of London (ZSL). De organisatie zet zich in voor het behoud van dieren en hun leefomgeving wereldwijd. De prins steunde ZSL al langere tijd. Op zijn 13e sloot Charles zich al aan bij de Uitzonderlijk Jonge Zoölogen Club, weet Hello Magazine.De 65-jarige royal heeft met zijn benoeming de steun aan ZSL verstevigd. Hij sluit zich aan bij zijn moeder als vertegenwoordiger van het goede doel. Koningin Elizabeth II is beschermvrouw van ZSL sinds 1953.

Directeur-generaal Ralph Armond van ZSL is bijzonder verheugd met de 5-jarige aanstelling van prins Charles. De royals worden betrokken bij verschillende werkzaamheden rondom de 50 projecten wereldwijd voor het behoud van wilde dieren.

Passie

Eind vorig jaar bracht Charles een bezoek aan de Londen Zoo met zijn oudste zoon prins William. ”Tijdens dit bezoek was het duidelijk dat de prins onze passie deelt voor dieren en hun bescherming in het wild”, ervoer Armond. Het duo kreeg toen een rondleiding bij een nieuw tijgerverblijf. Daar kwamen de prinsen oog in oog te staan met Jae Jae, een Sumatraanse tijger.

Vorige maand vroegen Charles en William in een videoboodschap aandacht voor de gevolgen van illegale handel in beschermde wilde dieren.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie