Prins Charles viert 70e verjaardag

Vorsten

2018-11-14 04:30:00

De Britse prins Charles viert woensdag zijn 70e verjaardag met tal van buitenlandse koninklijke gasten. Namens de Oranjes is prinses Beatrix bij het feest op Buckingham Palace. Behalve prinses Beatrix komen onder anderen de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, de Noorse koning Harald en koningin Sonja op verjaarsvisite.

Prins Charles zit, zo lang zijn moeder koningin Elizabeth leeft, in de wachtkamer voor de Britse troon. Hij heeft de afgelopen decennia gebruikt om zich intensief op zijn toekomstige taak voor te bereiden en daarnaast heeft hij tal van onderwerpen tot de zijne gemaakt. Zo waarschuwde hij begin jaren zeventig al voor het gevaar van vervuiling door een teveel aan plastic en luidde hij al vroeg de alarmbel over klimaatverandering. Destijds werd Charles erom uitgelachen, tegenwoordig wordt hij alom geprezen.

Volgens zijn tweede echtgenote Camilla ligt Charles niet wakker van de dag waarop hij koning wordt. ,,Hij weet dat het een keer komt, maar ondertussen doet hij gewoon zijn werk. Ik zou willen dat hij het wat rustiger aan ging doen, maar dat is een ijdele wens”, aldus de hertogin van Cornwall tegen de BBC.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?