Prins Edward reikt prijzen uit in Australië

Vorsten

07-11-2014 15:40:00

PERTH – Prins Edward heeft vrijdag in het Australische Perth de Hertog van Edinburgh-prijzen uitgereikt aan jongeren. Dat deed de jongste zoon van koningin Elizabeth in het Kings Park.

De 50-jarige Edward is al vijf dagen op rondreis door Australië. Hij bezocht diverse organisaties. De ‘Duke of Edinburgh Award’ is in 1956 ingesteld door Edwards vader, prins Philip, hertog van Edinburgh. Het doel is om bij jongeren een gevoel van verantwoordelijkheid te ontwikkelen voor zichzelf en voor de gemeenschap waarin ze leven, door middel van zelfredzaamheid, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid.

Prins Edward begon zijn Australische reis maandag in Sydney met een bezoek aan het parlement van de Australische staat New South Wales. Donderdag nam hij deel aan een liefdadigheidsdiner, waarvoor topkoks uit prestigieuze restaurants de gerechten bereidden.

De prijsuitreiking in Kings Park vormde vrijdag het slotstuk van zijn reis. Samen met de West-Australische gouverneur Kerry Sanderson overhandigde hij de prijzen. Aan het programma doen wereldwijd ongeveer 300.000 jongeren in de leeftijd van 14 tot 24 jaar mee.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord