Prins George bekijkt parade achter raam

Vorsten

2015-06-13 11:13:00

LONDEN – Terwijl de meeste familieleden zaterdag meerijden in de Trooping the Colour Parade in Londen, volgt de kleine prins George de activiteiten van achter de ramen van Buckingham Palace. Zijn moeder hertogin Catherine, de vrouw van prins William, had tijdens de parade haar eerste publieke optreden sinds de geboorte van prinses Charlotte vorige maand.

Trooping the Colour is een jaarlijks terugkerend evenement ter ere van de verjaardag van de koningin. Zeker duizend soldaten doen mee aan de parade, die draait om militair materieel.

Prins George werd door zijn nanny Maria Teresa bij het raam gehouden. Het jongetje keek ondeugend en trok gekke gezichten. Door het raam kon hij zien hoe zijn overgrootmoeder koningin Elizabeth zwaaide naar het publiek vanuit haar koets, waar ook overgrootvader Philip in zat.

Catherine leek het zonder haar zoontje ook naar haar zin te hebben. Ze zat in een open koets met haar zwager prins Harry en diens stiefmoeder Camilla, de Hertogin van Cornwall. Prins William reed op een grijs paard, net als zijn vader Charles. Ook prins Andrew en zijn dochters Beatrice en Eugenie reden in een koets mee in de parade.

Op de site van The Telegraph zijn veel foto’s te zien van de royals.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig