Prins George en prinses Charlotte ook in Wales voor jubileum

Vorsten

04-06-2022 13:42:03

De 8-jarige Britse prins George en de 7-jarige prinses Charlotte zijn samen met hun ouders, prins William en Catherine, in Wales om het platina jubileum van Koningin Elizabeth II te vieren. Op beelden is te zien hoe de oudste twee kinderen van de hertog en hertogin van Cambridge de auto uitstappen waarmee het gezin bij Cardiff Castle arriveerde.

Het gezin is in Wales om te vieren dat de 96-jarige Queen Elizabeth zeventig jaar op de troon zit. William, Catherine en de kinderen zullen aanwezig zijn bij meerdere evenementen waarmee bij het jubileum wordt stilgestaan. Het is de eerste officiële taak die George en Charlotte vervullen.

Donderdag begonnen de festiviteiten met de militaire parade Trooping the Colour, waar Elizabeth ook bij was. Vanwege haar broze gezondheid moest de Queen vrijdag verstek laten gaan bij een dankdienst in de kathedraal St. Paul in Londen. Zaterdag laat de monarch ook een paardenrace aan zich voorbij gaan. Vanwege haar gezondheid laat Buckingham Palace steeds kort van tevoren weten of Elizabeth aanwezig zal zijn bij een evenement of niet.


Meer Verenigd Koninkrijk