‘George is gek op iPad spelletjes’

Vorsten

11-12-2014 13:04:00

LONDEN – Prins George speelt graag spelletjes op een iPad. Dat vertelde zijn vader William tijdens een bezoek aan het Empire State Building in New York.

Prins William en zijn vrouw Catherine waren vanaf zondag drie dagen te gast in de Verenigde Staten. In de beroemde wolkenkrabber reikte de hertog van Cambridge innovatieprijzen uit voor de technologiesector. De prins raakte daarna in gesprek met Ayah Bdeir, de algemeen directeur van littleBits.

Dit bedrijf maakt elektronische modules en magneten waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren door zelf systemen en circuits te bouwen. Ayah liet aan de hertog zien hoe het hightech-speelgoed werkt, meldt The Telegraph. William was volgens haar onder de indruk van het concept van littleBits.

“Hij vond het erg leuk”, zegt Bdeir. “De prins vertelde me dat zijn zoon George de laatste tijd iPad-games speelt en er echt gek op is. Hij vond dit een goede methode om zijn kind iets bij te brengen over elektronica.” De zestien maanden oude George was zelf overigens niet mee naar de VS.

Meer Verenigd Koninkrijk