Prins George bij kerstlunch koningin Elizabeth

redactievorsten

18-12-2013 16:44:23

Koningin Elizabeth nodigde haar familie woensdag uit op Buckingham Palace voor de jaarlijkse pre-Christmas lunch. Natuurlijk waren prins William en Catherine daarbij en ze namen ook de kleine prins George mee. De prins zat aan het stuur met de hertogin naast hem. George zat in een autostoeltje op de achterbank met kindermeisje Jessie Webb daarnaast. Ze kwamen een kwartier later dan de laatste andere familieleden, zo’n vijftig in aantal.

Elk jaar houdt Elizabeth een dergelijke lunch voor de uitgebreide familie, omdat Sandringham – waar de koningin met kerst verblijft – te klein is voor een dergelijk samenkomen. Voor veel familieleden was het vandaag de eerste kans om baby George te zien, omdat de doop een intieme aangelegenheid was. De vijf maanden oude George was niet de jongste aanwezige. Ook Maud Windsor, de kleindochter van prins Michael van Kent, mocht mee met haar ouders, lord Freddie Windsor en Sophie Winkleman.

Zara Phillips, de dochter van prinses Anne, kwam in een taxi zonder haar man Mike Tindall. Vroeg in 2014 verwacht zij haar eerste kindje. Andere gasten waren onder andere prins Charles en Camilla, Andrew met zijn oudste dochter Beatrice. Prinses Eugenie, die tegenwoordig in New York werkt, was afwezig. Net als prins Harry, die nog op terugreis is van zijn reis naar de Zuidpool. Prins Edward kwam lopend naar het paleis, terwijl Sophie met de kinderen kwam.

Foto BuzzR

Meer Verenigd Koninkrijk