George krijgt meer cadeaus dan Elizabeth

Vorsten

14-01-2015 14:54:00

LONDEN – Prins George, de zoon van de Britse prins William en Catherine, is vorig jaar behoorlijk verwend. Het kleine jongetje kreeg volgens The Telegraph in 2014 zo’n 706 cadeautjes uit het buitenland. Dat komt neer op twee presentjes per dag.

Met 706 cadeautjes kreeg George, die nu achttien maanden oud is, zeven keer zo veel cadeaus dan zijn overgrootoma: koningin Elizabeth. De prins werd vooral verwend toen hij vorig jaar door zijn ouders mee werd genomen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Dit tripje leverde hem volgens de krant 671 cadeautjes op. Verder kreeg het kleine jongetje veel cadeautjes via zijn ouders en zijn opa Charles. Bijna iedere keer als zij ergens in het buitenland op bezoek gingen, kregen die cadeautjes toegestopt voor de kleine prins.

George kreeg vooral speelgoed, kleding en boeken. Maar er waren ook opvallende cadeautjes. Zo kreeg het jongetje in zijn eerste levensjaar al een fietsje, schoenen gemaakt van schapenvacht en een speciaal voor hem gemaakte surfplank.

De ouders van George kregen vorig jaar ook aardig wat presentjes. Volgens de krant mochten de Hertog en de Hertogin van Cambridge vorig jaar 678 cadeaus uitpakken.

Meer Verenigd Koninkrijk