Prins George steelt overal de show

Vorsten

2013-12-26 15:04:00

DEN HAAG – Dé koninklijke baby van het jaar is ongetwijfeld prins George. Ook met kerst is hij wereldwijd de aandachtstrekker. “George steelt de show in kersttoespraak”, kopten veel media donderdag nadat koningin Elizabeth in de uitzending van haar traditionele kerstrede ook beelden toonde van de doop van haar achterkleinzoon.

Meer dan 3000 mensen waren op eerste kerstdag naar het koninklijk landgoed Sandringham gekomen in de hoop dat William en Catherine hun zoontje mee naar de kerk zouden nemen. Dat deden ze niet, maar Catherine vertelde wel dat de baby meer aandacht had voor het cadeaupapier dan voor de kerstcadeau’s.

Deze zomer kampeerden fotografen en televisieploegen wekenlang voor de deur van het St Mary’s ziekenhuis in Londen om maar niks te hoeven missen van de geboorte van het jaar. Op 22 juli was het zover en zag George Alexander Louis het levenslicht en snel daarna ook honderden cameralenzen. Sindsdien is elke geeuw van de baby voorpaginanieuws in Groot-Brittannië.

Tonga

De geboorte van een toekomstige troonopvolger in Tonga, Taufa’ahau Manumataongo, zoon van kroonprins Tupouto’a, ging daarentegen vrijwel ongemerkt voorbij. Ook de gezinsuitbreiding bij de Nederlandse koninklijke familie kreeg aanzienlijk minder aandacht. Op 1 juli kregen prins Floris en prinses Aimée, die al 2 dochters hadden, ook een zoon: Willem Jan. Prins Carlos en prinses Annemarie wisten de geboorte van hun tweede dochter prinses Cecilia op 17 oktober nog een dag geheim te houden. Annemarie moest begin oktober uit voorzorg in het ziekenhuis worden genomen en de baby werd enkele weken te vroeg geboren.

Andrea Casiraghi, de oudste zoon van prinses Caroline van Monaco, werd op 21 maart vader van een zoon, Sasha. Andrea was op dat moment al verloofd met Tatiana Santo Domingo en eind augustus trad het paar in het paleis in het huwelijk. Sasha kwam daardoor in de lijn van troonopvolging, na zijn grootmoeder en vader. Charlotte Casiraghi schonk op 17 december het leven aan een zoon, Raphaël. Vader is de Frans-Marokkaanse komiek Gad Elmaleh. Trouwplannen zijn er niet.

De geboorte van de tweeling Carl Friedrich en Louis Ferdinand van Pruisen op 20 januari zou een eeuw geleden ook wereldnieuws zijn geweest als borelingen in het Duitse keizershuis. Maar dat regeert niet meer, zodat de zoons van familiehoofd prins George Friedrich een rustige jeugd tegemoet kunnen zien. Anders dan die andere prins George.


Meer Verenigd Koninkrijk