Prins Harry beschermheer van expeditie in Oman

Vorsten

2020-06-27 08:18:13

Prins Harry heeft samen met de militaire liefdadigheidsinstelling Walking With The Wounded een nieuwe expeditie gelanceerd. In The Walk of Oman zal een team van veteranen proberen in 21 dagen te voet Oman te doorkruisen. De hertog van Sussex is beschermheer van de expeditie, die in november zal beginnen.

“Aan het einde van dit jaar, een jaar met ongekende wereldwijde uitdagingen, zal een groep veteranen een uitdaging aangaan. Geconfronteerd met schroeiende temperaturen en terwijl ze een kar trekken die meer dan drie keer hun lichaamsgewicht weegt, zullen deze veteranen ongelofelijke fysieke en mentale kracht moeten opbrengen,” zegt Harry over de expeditie. “Ik ben trots dat ik ze weer kan steunen. Aan de mannen en vrouwen die voor dit team zijn uitgekozen, veel succes! Ik weet dat mensen over de hele wereld jullie zullen aanmoedigen.”

Walking With The Wounded is een Britse liefdadigheidsinstelling die gewonde voormalige militairen van de Britse strijdkrachten helpt bij hun overgang van hun legercarrière naar het burgerleven. Prins Harry steunt de stichting al sinds de oprichting. Hij nam zelf deel aan expedities naar de Noord- en Zuidpool en was beschermheer van een expeditie naar de Mount Everest.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt