Prins Harry geëmotioneerd door staande ovatie bij Invictus Games

Vorsten

16-04-2022 20:42:02

Prins Harry raakte zaterdagavond duidelijk geëmotioneerd toen hij een staande ovatie kreeg van het publiek bij de Invictus Games. De prins en zijn vrouw Meghan spraken tijdens de opening van het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen het publiek toe.

Meghan benadrukte vooral het belang van de aanwezige militairen, maar ook de aanwezigheid van het Oekraïense team dat ondanks de oorlog in het land toch aanwezig kan zijn. “We steunen allemaal het Oekraïense team”, zei Meghan, die daarna de militairen, veteranen en hun familie bedankte voor de inzet en steun. Daarop introduceerde Meghan haar man Harry, die zelf tien jaar in het leger zat.

Ook prins Harry schonk bijzondere aandacht aan het team van Oekraïne. “De moed die het gevergd heeft om te komen, is niet te beschrijven. Jullie willen jullie waarheid vertellen, dé waarheid”, sprak hij de Oekraïners toe. “De wereld staat eensgezind achter jullie. Ik hoop dat we leren hoe de wereld jullie beter kan steunen.”

Archie

Tot slot vertelde Harry over zijn zoon Archie en wat het 2-jarige jongetje later wil worden. Daar is Archie volgens Harry nog niet zeker van, maar de prins weet één ding zeker: als Archie net zo sterk wordt zoals de veteranen en militairen in het publiek, zijn hij en Meghan enorm blij en trots. “Met moed kan je alles overkomen.”

De Invictus Games, geïnitieerd door de Britse prins Harry, duren van zaterdag 16 april tot en met vrijdag 22 april. Het evenement in en rond het Zuiderpark in Den Haag stond aanvankelijk voor 2020 gepland, maar moest vanwege de coronapandemie worden uitgesteld. Bij de openingsceremonie was ook onder anderen prinses Margriet aanwezig. Koning Willem-Alexander zal aanwezig zijn bij de sluitingsceremonie.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel