Elizabeth riddert kleinzoon Harry

Vorsten

2015-06-04 19:57:00

LONDEN – De Britse prins Harry is donderdag geridderd door zijn grootmoeder koningin Elizabeth. Harry is nu officieel Ridder Grootkruis in de Orde van Victoria.

De zoon van prins Charles werd geridderd tijdens een besloten ceremonie in Buckingham Palace in Londen, zo maakte Kensington Palace bekend op Twitter. Harry kreeg de eer toegekend vanwege zijn uitstekende vertegenwoordiging van de koningin in het buitenland. Harry zou ‘trots en blij’ zijn met de eer, vertelt een bron aan de Britse krant The Telegraph. ”Het betekent heel veel voor hem.”

Het kruis is een persoonlijke gift van de koningin. Zij hoeft de reden voor de uitreiking niet bekend te maken, maar aangenomen wordt dat Harry het versiersel krijgt omdat hij net is teruggekeerd van een succesvol bezoek aan Nieuw-Zeeland. Eerder was hij ook al namens de koningin in het Caribische gebied en het Midden-Oosten.

De Koninklijke Orde van Victoria werd in 1896 opgericht door toenmalig koningin Victoria. Elke vier jaar komen de leden van de orde bijeen in St George Chapel in Windsor Castle.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig