‘Prins Harry heeft gesproken met William en Charles’

Vorsten

2021-03-21 21:53:48

De Britse prins Harry heeft dit weekend voor het eerst sinds het geruchtmakende interview bij Oprah Winfrey contact gehad met zijn broer William en zijn vader Charles. Dat heeft Gayle King, die journaliste is bij CBS en bevriend is met Harry’s vrouw Meghan, verklaard tegenover Britse media.

Harry en Meghan, die het Britse koningshuis de rug toekeerden, lieten zich in het interview op CBS hard uit over Buckingham Palace. Zo zei Harry onder andere dat William en zijn vader prins Charles “gevangen” zitten in het systeem en dat hij daarom “medelijden” met hen had. Ook ging het over racisme en over de onderlinge relaties binnen de familie.

De eerste gesprekken tussen Harry, William en Charles zouden niet goed zijn verlopen. “Maar het is waar. Harry heeft inmiddels met zijn broer gepraat en ook met zijn vader”, aldus King. “Ik heb vernomen dat die gesprekken nog niet echt productief waren, maar ze zijn al lang blij dat er inmiddels weer contact is”.

Volgens King zou er nog geen direct contact zijn geweest tussen Meghan en de koninklijke familie. Of dat in de planning ligt is niet duidelijk.


Meer Verenigd Koninkrijk