Harry ontmoet gewonde soldaten

Vorsten

29-04-2014 15:01:00

LONDEN – Prins Harry heeft dinsdag een kwalificatietraining bezocht van gewonde militairen die willen meedoen aan The Invictus Games. De 29-jarige prins nam een kijkje in het revalidatiecentrum dat hij vorig jaar met zijn broer William opende. In dit Tedworth House trainen gehandicapte oud-militairen voor het sportevenement dat in september zal plaatsvinden in het Olympisch Park in Londen.

Aan het evenement mogen honderd Britse militairen meedoen. Dinsdag ontmoette prins Harry ongeveer 25 mannen en vrouwen die volgens Hello! vurig hopen dat ze mee kunnen doen aan wedstrijden rolstoelrugby, fietsen en roeien.

Harry, die tweemaal op missie in Afghanistan was, had veel bewondering voor de sporters. ‘Deze mannen en vrouwen zijn strijders van nature’, zei prins Harry. ‘Dit team bereidt zich voor door intensieve training en competitie. Dat zal ze hopelijk helpen bij het herstel. Dan heb ik het niet alleen over de mensen die hopen gekozen te worden, het zal ook anderen inspireren.’

Prins Harry lanceerde het sportevenement in maart. Er doen dertien landen aan mee. De zoon van prins Charles is beschermheer van Walking With the Wounded, een stichting die veteranen helpt een nieuw bestaan op te bouwen.

Meer Verenigd Koninkrijk