Prins Harry favoriete Britse royal

Vorsten

09-01-2015 13:16:00

LONDEN – Niet hertogin Catherine, maar prins Harry is de favoriete royal van de meeste Britten. Dat schrijft Daily Mail op basis van een onderzoek onder 2000 Britten. Op de derde plaats staat koningin Elizabeth, daarna volgt prins William en op de vijfde positie staat prins Charles.

In het onderzoek werd niet alleen gevraagd naar de favoriete royal. Er stonden ook vragen in over de impact en de invloed die de royals hebben. Hieruit blijkt dat een derde van de ondervraagden vindt dat Catherine (33) een geweldige ambassadeur is voor het Verenigd Koninkrijk en dat ze de uitstraling van de koninklijke familie veel goeds heeft gedaan.

Bij deze vragen werd prins Harry (30) ook goed beoordeeld. Hij wordt vooral geprezen voor zijn werk voor gewonde soldaten en zijn ietwat ondeugende persoonlijkheid. Volgens Daily Mail sloot Harry vorig jaar een bijzonder jaar af. Hij maakte een reis naar Brazilië, bezocht zijn liefdadigheidsproject in Lesotho en organiseerde de Invictus Games, spelen voor gewonde militairen.

Meer Verenigd Koninkrijk