Prins Harry moedigt veteranen aan

Vorsten

2016-01-29 14:00:00

BATH – De Britse prins Harry heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan de universiteit van Bath. Hij moedigde oorlogsveteranen aan die zich hopen te kwalificeren voor het Britse team dat meedoet aan de Invictus Games in mei in de Amerikaanse plaats Orlando.

De 31-jarige Harry ging in gesprek met een aantal renners, sommige op protheses, die zich aan het voorbereiden waren op de hardloopbaan. Ook ging de zoon van prins Charles kijken bij het rolstoeltennisteam en klapte en schreeuwde hij ter aanmoediging vanaf de zijlijn naar de vrouwen van het kogelstootteam.

Er zijn honderd plaatsen te vergeven voor het Britse team, dat zich over precies honderd dagen mag meten op de Invictus Games met andere militairen die gewond raakten tijdens hun diensttijd. De plaatsen worden verdeeld over tien sporten: atletiek, boogschieten, rolstoelbasketbal, fietsen, gewichtheffen, roeien, rolstoelrugby, zwemmen, zittend volleybal en rolstoeltennis.

In 2014 werden de eerste Invictus Games gehouden. Het is een internationaal evenement waar Harry als oud-militair zeer bij betrokken is. Hij was zelfs de grondlegger van de Games, waarvoor hij in het buitenland het idee had opgedaan. Harry zat zelf jarenlang in dienst, hij zwaaide in juni vorig jaar af.


Meer Verenigd Koninkrijk