Harry herdenkt slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Vorsten

30-04-2014 16:35:00

LONDEN – Prins Harry reist in mei af naar Estland en Italië. De zoon van prins Charles woont in de twee landen onder meer verschillende herdenkingen voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog bij. Dat heeft Clarence House woensdag bekendgemaakt.

In de landen staan verschillende ontmoetingen met oorlogsveteranen op het programma. Harry begint op 16 mei in Estland. Daar zal hij onder meer een krans leggen bij een oorlogsmonument in Talinn, een bezoek brengen aan het parlement en politici ontmoeten. De volgende dag heeft hij een afspraak met de president Toomas Hendrik Ilves.

In Italië zal de prins ook verschillende herdenkingen bijwonen, waaronder een Poolse ceremonie op 18 mei waar hij namens koningin Elizabeth een krans zal leggen. Later op de dag staat dan ook nog een bezoek aan de abdij van Monte Cassino op de planning. Deze werd tijdens gevechten in 1944 verwoest, maar later weer opgebouwd. Bij het bezoek aan de abdij zal Harry ook gewonde veteranen ontmoeten.

Rome

In de avond zal prins Harry teruggaan naar Rome om een evenement bij te wonen in het MAXXI National Museum of Contemporary Arts. Op 19 mei zal de prins weer terugvliegen.

Het is niet voor het eerst dat prins Harry afreist naar Italië. Als kind ging hij er ook al eens heen. In Estland is hij nog nooit geweest.

Meer Verenigd Koninkrijk