Zwaardvechten met prins Harry

Vorsten

19-11-2014 09:49:00

NIZWA – Prins Harry heeft woensdag weer eens een andere kant van zichzelf laten zien. Tijdens een bezoek aan de Omaanse stad Nizwa werd de prins uitgedaagd tot een traditioneel zwaardgevecht en dat ging Harry niet uit de weg. De Britse krant The Telegraph heeft een foto van de zwaardvechtende Harry op de website staan.

De zoon van prins Charles nam het op tegen een 60-jarige volksdanser. Volgens de krant deed de Britse prins zijn best om indruk te maken.

Harry bezocht woensdag ook een markt en het wereldberoemde fort Nizwa. Dat werd in 1650 gebouwd en is het meest bezochte nationale monument van Oman. Via het officiële Twitteraccount van het Britse Koninklijk Huis zijn foto’s van het bezoek verspreid.

Sultan

De prins kwam dinsdag aan op het vliegveld van Muscat. Hij werd daar verwelkomd door Sayyid Haitham, minister van erfgoed en cultuur van het sultanaat. Deze vertegenwoordigde sultan Qaboos die wegens ziekte al sinds juli niet meer in het land is. Na zijn aankomst maakte de prins al een boottripje naar een natuurreservaat en stond er een diner op het programma.

Donderdag reist Harry door naar Dubai, waar hij voor het goede doel mee zal doen aan een polowedstrijd. Zondag is de prins toeschouwer bij de laatste formule 1-race van het seizoen in Abu Dhabi.

Meer Verenigd Koninkrijk