Harry ontmoet moeder omgekomen legervriend

Vorsten

2015-03-13 19:24:00

LONDEN – Prins Harry heeft vrijdag de moeder van Liam Riley ontmoet. De jonge Britse soldaat kwam in 2010 om tijdens een missie in Afghanistan. Harry, die de jongen kende van een training in 2007 in Canada, stuurde de vrouw vlak na het ongeluk een brief om haar te condoleren. Vrijdag kon Cheryl Routledge de prins eindelijk persoonlijk bedanken voor zijn troostende woorden.

De Britse koninklijke familie was vrijdag in Londen aanwezig bij een speciale herdenkingsdienst in St. Paul’s Cathedral waarbij het einde van de oorlog in Afghanistan werd herdacht. Na afloop van de dienst stond er een ontmoeting met familieleden van omgekomen Britse soldaten op het programma. Daar was Routledge ook bij.

De moeder van Liam ontmoette eerst prins Charles en toen hij door had wie hij tegenover zich had, zorgde de prins ervoor dat zijn zoon Harry de moeder ook zou ontmoeten. “Prins Charles reageerde heel erg aardig en hij vroeg mij naar Liam. Hij leek geraakt toen hij hoorde dat Liam tijd had doorgebracht met zijn zoon”, vertelt Cheryl aan Daily Mail.

In een aparte ruimte ontmoette de moeder van Liam Harry vervolgens. “Het is heel fijn om je eindelijk te ontmoeten. Toen ik je in de brief schreef dat Liam een held was, meende ik dat”, vertelde de prins Cheryl. Routledge laat de krant weten dat het gesprek met Harry haar heel goed heeft gedaan. “Ik wilde hem heel graag bedanken voor zijn lieve woorden. Zijn brief was na het overlijden van Liam van grote waarde voor ons.”


Meer Verenigd Koninkrijk