Prins Harry wil dienstplicht terug

Vorsten

17-05-2015 12:10:00

AUCKLAND – Prins Harry is voorstander van herinvoering van militaire dienst in Groot-Brittannië. Naar eigen zeggen heeft zijn militaire carrière hem geholpen op het rechte pad te blijven.

Harry, tegenwoordig vijfde in de lijn van troonopvolging, vertelde The Sunday Times dat zijn tienjarige carrière in het Britse leger ‘verbazingwekkend’ goed voor hem is geweest. ”Voer de dienstplicht weer in”, zegt Harry.

“Ik moet er niet aan denken waar ik zou zijn zonder het leger. En nog belangrijker voor me is wat het leger voor andere jongemannen kan betekenen.” Harry staat op het punt om komende maand af te zwaaien. Hij kondigde al aan meer koninklijke taken op zich te nemen, waardoor hij zich niet langer kan focussen op zijn militaire carrière. Komende zomer brengt hij drie maanden door in Zuid-Afrika om zich in te zetten voor natuurbehoud en de bescherming van wilde dieren.

Vrijgezel

De krant informeerde ook naar zijn liefdesleven, waarop Harry antwoordt dat hij blij is met zijn vrijgezellenbestaan. “Het is goed voor me. Ik ben gelukkig zonder vriendin. Ik ben niet op zoek, het is prima zo.”

De prins sprak met de Britse krant in Nieuw-Zeeland, waar Harry afgelopen week op reis was nadat hij een maand lang gedetacheerd was bij het Australische leger. Harry is inmiddels uit Nieuw-Zeeland vertrokken. Hij verheugt zich op de kraamvisite bij broer William om zijn pasgeboren nichtje Charlotte te bewonderen.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.