Prins Harry treedt in moeders voetsporen in Angola

Vorsten

2019-09-27 07:56:00

Prins Harry maakte vrijdag een bijzondere stop tijdens zijn tiendaagse reis naar Afrika. De hertog van Sussex bezocht een mijnenveld in Angola, precies dezelfde plek die zijn moeder Diana 22 jaar geleden aandeed eveneens met de organisatie HALO Trust.

Diana bezocht in 1997 het landmijnenveld in Huambo, waar de iconische foto werd gemaakt van de prinses in beschermende kledij. Net als zoon Harry nu zette de Britse prinses zich in voor het verwijderen van landmijnen. Tijdens haar bezoek deed Diana de beroemde uitspraak waarin ze mijnen een humanitaire en politieke issue noemde. Dit werd haar destijds niet door iedereen in dank afgenomen. Zo werd ze door een Britse minister een ongeleid projectiel genoemd.

Harry wandelde vrijdag net als zijn moeder door het voormalige mijnenveld, de landmijnen werden hier tussen 2004 en 2005 geruimd. Valdemar Goncalves Fernandes, operationeel manager die zowel in 1997 als vrijdag van de partij was, vindt het erg bijzonder dat hij nu ook de prins ontmoet. “Ik was blij verrast toen ik hoorde dat ik prins Harry tref op precies dezelfde plek als prinses Diana 22 jaar geleden”, liet hij weten aan CNN.

Eerbetoon

Na zijn bezoek aan het mijnenveld zal Harry, wederom net als zijn moeder, langsgaan bij het Huambo Orthopaedic Centre. Het medisch centrum, waar slachtoffers van mijnen worden behandeld, wordt als eerbetoon vernoemd naar Diana.

Harry is met Meghan en Archie in Afrika. Vrouw en zoon zijn echter niet meegereisd naar Angola, maar achtergebleven in Zuid-Afrika.


Meer Verenigd Koninkrijk