Prins Harry virtueel te gast in Britse talkshow

Vorsten

2020-05-12 09:23:09

Kijkers van de Britse talkshow The One Show op BBC werden maandagavond verrast door een bijzondere gast. Prins Harry belde met video in om in de uitzending te praten over hoe veteranen omgaan met blijvend letsel.

Harry sprak met verschillende veteranen en hun gezinnen, die ook hadden ingebeld. Zo ook met de weduwe van een piloot die veel brandwonden aan zijn gezicht had opgelopen door een vliegtuigcrash tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij raakte dusdanig gewond dat hij onder meer een nieuwe neus en mond nodig had, zodat hij zijn kinderen weer “een fatsoenlijke kus kon geven”.

“Dat is ongelooflijk”, reageerde de prins. “Dus toen je hem ontmoette – als ik vragen mag – had hij een goede neus en lippen om te kussen?” De weduwe antwoordde dat haar man absoluut goed kon kussen. “Dat vind ik geweldig”, aldus Harry.

De prins was uitgenodigd in het programma vanwege de viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog, die vrijdag werd gevierd. Harry koos als beschermheer van de Invictus Games, het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen, om te praten met veteranen.

De hertog van Sussex zou eigenlijk zaterdag naar Den Haag afreizen voor de spelen, maar die werden vanwege de coronacrisis afgezegd.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt