Prins Harry had hoogteziekte tijdens Zuidpooltocht

Vorsten

19-03-2014 19:54:00

LONDEN – Prins Harry had last van hoogteziekte en vermoeidheid toen hij afgelopen jaar meedeed met een trektocht naar de Zuidpool. Dat is te zien in een kort fragment van een nieuwe documentaire die volgende week door het Britse ITV wordt uitgezonden.

In de video is te zien hoe de zoon van prins Charles wordt onderzocht door een arts. Hij vraagt de prins onder meer of hij heeft overgegeven en last heeft van misselijkheid. “Als je je zwakte laat zien aan Antarctica, dan denk ik dat het alleen maar erger wordt. Net zolang totdat je er heel veel respect voor hebt, dat heb ik nu wel”, vertelt de prins.

Harry vertelt dat hij ‘gefrustreerd en teleurgesteld’ is in zichzelf omdat hij op een gegeven moment even niet meer kon. “Maar het geeft ook maar aan hoe sterk, fysiek en mentaal, al deze soldaten zijn.”

In december trok Harry samen met een groep soldaten naar de Zuidpool. In eerste instantie streden verschillende teams tegen elkaar om zo snel mogelijk de Zuidpool te bereiken, maar toen bleek dat de tocht heel zwaar was, werd dit competitie-element geschrapt. Prins Harry deed mee voor de stichting Walking With the Wounded. Deze stichting helpt veteranen om hun plek te vinden in de maatschappij. Prins Harry is beschermheer van de organisatie.

Meer Verenigd Koninkrijk