Harry ziet Elizabeth meer als baas dan oma

Vorsten

2016-04-12 08:54:00

Prins Harry ziet zijn oma Queen Elizabeth meer als zijn baas dan als zijn grootmoeder. Dat zei hij in een interview met de BBC voor het programma ‘Elizabeth At 90’.

“Ik zie haar meer als de Queen dan als mijn grootmoeder. Je hebt een enorme hoeveelheid respect voor je baas en ik zie haar nog altijd als mijn baas en slechts af en toe als mijn grootmoeder”, zegt Harry.

In het programma komt ook prinses Anne aan het woord. Zij wijst erop dat Queen Elizabeth gemengde gevoelens heeft over het feit dat ze de langstzittende monarch van het land is. “Vergeet niet dat de medaille twee kanten heeft. Mensen lijken wel eens te vergeten dat ze alleen de langstzittende monarch is, omdat haar vader zo jong overleed. Het wekt bij haar gemengde gevoelens. Het is een record dat ze liever niet had gehaald.”

In de documentaire zijn ook beelden te zien die de Queen en haar echtgenoot, prins Philip, door de jaren heen hebben gemaakt. De regisseur van de documentaire prijst het camerawerk van Elizabeth. Hij noemt het erg ‘stabiel’ gefilmd. Veel van de beelden zijn nooit eerder uitgezonden.

Het programma wordt op 21 april uitgezonden op BBC One.


Meer Verenigd Koninkrijk