Prins Louis (1) steelt show tijdens balkonscène

Vorsten

2019-06-08 13:02:00

Prins Louis heeft zaterdag zijn debuut gemaakt tijdens een openbaar optreden van de Britse koninklijke familie. Het jongste kind van prins William en Catherine stal de show tijdens de balkonscène op Buckingham Palace na afloop van Trooping the Colour.

Vrijwel direct nadat hij voor de mensenmenigte verscheen begon Louis, die in eerste instantie door Catherine gedragen werd, enthousiast te zwaaien. Even later was het Williams beurt en aangemoedigd door zijn vader zwaaide Louis haast onophoudelijk naar het publiek. Ook grote broer prins George (5), zus prinses Charlotte (4) en de overige achterkleinkinderen van de koningin wuifden enthousiast naar het publiek.

Het was de eerste keer dat Louis, die vorig jaar april ter wereld kwam, in het openbaar verscheen. Vorig jaar kwam de viering van de verjaardag van Elizabeth te vroeg voor het jonge prinsje net zoals nu het geval was voor zijn pasgeboren neefje Archie, het zoontje van prins Harry en Meghan.

Hoeraatjes

De hertogin van Sussex keerde zaterdag wel terug van haar zwangerschapsverlof. Het was voor haar de tweede keer dat ze aanwezig was tijdens Trooping the Colour, dat traditioneel wordt afgesloten met de balkonscène. De haast gehele koninklijke familie kijkt dan gezamenlijk naar overvliegende vliegtuigen van de Royal Air Force.

Vanuit het publiek klonken na afloop een hoop hoeraatjes voor de ‘jarige’ Elizabeth. De vorstin, die in april al 93 jaar werd, kon dat wel waarderen. Met een lach op haar gezicht zwaaide ze haar onderdanen toe.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana