Prins Philip-acteurs staan stil bij zijn overlijden

Vorsten

2021-04-10 10:02:57

De Britse acteurs Matt Smith en Tobias Menzies hebben stilgestaan bij het overlijden van prins Philip, de rol die ze allebei speelden in The Crown. Smith condoleert in een verklaring aan Amerikaanse media koningin Elizabeth en de koninklijke familie. Menzies eert de vrijdag overleden hertog van Edinburgh (99) in een bericht op Twitter.

Smith speelde de prins in de eerste twee seizoenen van de populaire Netflix-serie. “Prins Philip was de man. En hij wist het”, aldus de acteur. “Bedankt voor je dienst, oude baas. Het zal niet hetzelfde zijn zonder jou.”

Menzies nam de rol in de derde en vierde reeks van The Crown voor zijn rekening. “Als ik iets zeker weet over de hertog van Edinburgh dan weet ik zeker dat hij niet zou willen dat een acteur die hem op tv speelde zijn mening zou geven over zijn leven, dus laat ik het over aan Shakespeare”, schrijft de acteur, voorafgaand aan een citaat van Shakespeare.

Ook in het komende vijfde en zesde seizoen van de serie zal Philip te zien zijn. Dan wordt de rol gespeeld door Jonathan Pryce.


Meer Verenigd Koninkrijk