Prins Philip draagt eretitel over aan Camilla

Vorsten

20-07-2020 14:57:34

Prins Philip laat zich woensdag voor het eerst in lange tijd weer zien. De gepensioneerde echtgenoot van koningin Elizabeth draagt dan zijn eretitel als Colonel-in-Chief van het infanterieregiment The Rifles over aan schoondochter Camilla, zo heeft het Britse hof aangekondigd.

De inmiddels 99-jarige Philip leidt sinds zijn pensioen een teruggetrokken bestaan en is nog maar zelden op bewegend beeld te zien. Wel komen zo af en toe foto’s van hem voorbij, zoals vorige week toen hij aanwezig was bij de bruiloft van zijn kleindochter Beatrice.

Philip en Camilla zullen elkaar woensdag overigens niet tegenkomen. Om afstand te bewaren vanwege het coronavirus worden er twee kleine ceremonies gehouden. De een vindt plaats op Windsor Castle, waar Philip sinds 19 maart in zelfisolatie zit en de ander op Highgrove House, waar Camilla met haar man Charles verblijft.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.