Prins Philip op lijst best geklede mannen

Vorsten

2013-12-30 14:42:00

LONDEN – Prins Philip (92) staat op de lijst van best geklede mannen van het tijdschrift GQ. De hertog van Edinburgh staat op de 26e plaats, tussen popsterren, acteurs, nieuwslezers, profvoetballers en modellen.

Volgens GQ, die maandag de eerste 30 namen van de ranglijst publiceerde, verdient de echtgenoot van koningin Elizabeth II een extra medaille voor het hooghouden van de klassieke Britse kleermakersbranche.

Philips oudste zoon prins Charles staat dit jaar niet op de lijst van GQ, vorig jaar bezette hij nog de achtste positie. GQ geeft de hertog van Edingburgh krediet voor zijn klassieke double-breasted pakken en robuust geknoopte stropdassen die ook in trek zijn bij de jongere royals. ”Zijn aanpak werkt nog steeds, getuige de mate waarin zijn zonen, kleinzonen (en wie weet zijn achterkleinzoon) zijn stijl in ere houden”, schrijft GQ.

De lijst wordt jaarlijks samengesteld door de redactie van GQ, aangevuld met een aantal experts, onder wie mode-ontwerper Giorgio Armani, Tom Ford en Donatella Versace. Presentator Nick Grimshaw voert de lijst aan, gevolgd door de acteurs Tom Hiddleston en Benedict Cumberbatch. One Direction-ster Harry Styles bezet de elfde plaats, voetbalicoon David Beckham staat op de dertiende positie. Sir Elton John staat op nummer 19, gevolgd door acteur Jude Law op nummer 20.


Meer Verenigd Koninkrijk