Prins William bezoekt Birmingham

Vorsten

25-11-2013 09:37:00

LONDEN – Prins William bezoekt deze week Birmingham. De 31-jarige hertog van Cambridge neemt onder meer een kijkje in de bibliotheek en vereert de daklozenopvang met een bezoekje.

De toer van prins William begint in de nieuwe bibliotheek van Birmingham, die 225 miljoen euro heeft gekost. William neemt deel aan een leesgroep voor kinderen en zal luisteren naar poëzie.

Tijdens zijn bezoek aan de daklozenopvang, spreekt William volgens een aankondiging van Kensington Palace met stafleden en ontmoet hij jonge bewoners. De stad Birmingham probeert met lokale organisaties het aantal jonge daklozen fors terug te dringen.

William bezoekt ook de Summerfield Community Centre, waar mensen wonen wier leven wordt beïnvloed door de Birminghamrellen van 2011. De hertog en hertogin van Cambridge bezochten de stad kort na de incidenten en William is erop gebrand met eigen ogen te zien of er vooruitgang is geboekt. Op de South and City College, die sinds de rellen nauw samenwerkt met de lokale gemeenschap, spreekt William verschillende organisaties die werken aan het bevorderen van de sociale cohesie.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel