Prins William bij opening vergadering Kerk van Schotland

Vorsten

2021-05-22 12:43:10

Prins William is zaterdag aanwezig bij de opening van de Algemene Vergadering van de Kerk van Schotland. Dat laat de prins weten op Twitter. Daar plaatst hij foto’s en video’s van zijn aanwezigheid.

De Algemene Vergadering van de Kerk van Schotland, het bestuursorgaan, komt ieder jaar bij elkaar. De vergadering wordt voorgezeten door een moderator die aan het begin van de Vergadering wordt gekozen. Tijdens de vergadering wordt het functioneren van de kerk besproken en worden er besluiten over de toekomst genomen.

Een groot deel van de vergadering is vanwege de coronacrisis virtueel, maar prins William en enkele andere mensen zijn wel fysiek aanwezig in Edinburgh. Bij de opening hoort een parade van militairen die muziek maken.

De oudste zoon van prins Charles reist een week lang door Schotland. Vrijdag trapte hij de tour af op een voetbalveld in Edinburgh. De hertog van Cambridge deed mee aan een potje voetbal van de Schotse voetbalclub The Spartans FC.

Op maandag voegt zijn vrouw Catherine zich bij hem en bezoeken ze samen onder meer de eilandengroep Orkney en de landstreek Fife. De twee gaan ook langs St Andrews University, de plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Daar studeerden William en Catherine en woonden ze, voordat ze een koppel werden, samen als goede vrienden.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?